21 augusti 2022
14:00

Örby IS Blå

Referat: Huddinge IF 3 Gul - Örby IS Blå

Returmötet mot Örby IS gick på vår andra hemmaplan Visättra IP. Det blev en ganska målrik match men det kanske inte är så konstigt då vi spelade med 11-manna mål. Vi tar ledningen i den 15:e minuten på en hörna slagen av Oskar J. som snyggt nickas in i mål av William B. Vi får det psykologiskt viktiga 2-0 i den 25:e minuten då Oskar J. klackar en frispark slagen av Amadeus E. snyggt in i mål. Det var alltså 2-0 till oss efter den första perioden. I den andra perioden så dribblar Liam A. bort en motspelare och skjuter in 3-0 vid stolproten i den 37:e minuten. Två minuter senare utökar Moritz K. till 4-0 då han slår in returen på sitt egna skott i mål. Gästerna gör nu två snabba reduceringar i den 45:e minuten respektive den 47:e minuten. Detta ger gästerna ny energi men vi gör ytterligare ett psykologiskt viktigt mål. Denna gång på straff i den sista minuten av den andra perioden genom William B. Ställningen var 5-2 inför den tredje perioden. Vi får en kanonstart på den sista perioden då Moritz K. slår in en frispark direkt i mål. Sedan gör även Oskar J. ett frisparksmål innan gästerna lyckas med en reducering innan slutsignalen ljuder. Intressant faktum är att i denna match så kommer 5 av våra 7 mål på fasta situationer.

Slutresultat: Huddinge IF - Örby IS 7-3

Grönt kort: Ozan H.

Gult kort: Roni T.